Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

08.11.2022

8 listopada w Dwójce obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Uczniowie zgłębili, co kryje się pod pojęciem prawidłowego odżywiania, obliczali własne BMI a także układali przykładowe, pełnowartościowe menu. W holu szkoły pojawiło się stoisko ze zdrową żywnością (m. in. owocami, ciasteczkami, koktajlami), której każdy miał okazję spróbować.
Tekst i zdjęcia: Zofia Janik (2b)

Zobacz także

Zimowy wyjazd szkolnego koła turystycznego MUŃCUŁ
22.01.2025
W tę zimę, nasze szkolne Koło Turystyczne „Muńcuł” wybrało się w Gorce oraz Pieniny. W ciągu trzech dni zrobiliśmy dobre…
Studniówka 2025
22.01.2025
11 stycznia był dniem pełnym emocji, elegancji i wyjątkowych chwil. Klasy maturalne przeżyły niezapomniany wieczór, jedyny w swoim rodzaju! Studniówka…
Sukces Absolwenta Dwójki
21.01.2025
Jan Bartkowiak, absolwent programu IB w Dwójce, otrzymał prestiżowe stypendium Schwarzman Scholars dla studentów, którzy mogą poszczycić się wybitnymi osiągnięciami…
Wykład profesora Jerzego Borowczyka z Wydziału Filologii Polskiej i Klasycznej UAM
21.01.2025
W dniach 9.01 i 16.01 klasy 2b, 3b oraz 4a gościła wykładowców z Wydziału Filologii Polskiej i Klasycznej UAM. 9…
1 2 3 40